Uşak’da Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı Huzurpark’ta...

Uşak'da Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı Huzurpark’ta Gerçekleştirildi

yaz kur'an kursları kapanış programı huzurpark’ta gerçekleştirildi

16 Ağustos 2024 - 00:50

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yaz 7 hafta olarak planlanan ve İl Müftülüğü ile Kur'an hâdimi personelimizin yoğun gayretleriyle icra edilen Yaz Kur'an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimiz ve değerli velileri, Huzurpark’ta düzenlenen Kapanış Programı’nda bir araya geldi. Program, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Birincisi Hz. Hatice Kur'an Kursu Öğrencilerinden İrem Batmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftümüz Burhan Çakır açılış konuşmasını yaptı. Müftü Çakır, konuşmasında "Yaz Kur'an Kurslarının, Din, Kur'an, Sünnet ve Ahlâk konularını öğrenme noktasında en çok rağbet edilen yerler olduğunu ve burada edinilen kazanımların dini yaşantılara yön verdiği gerçeğine" değindi. Ayrıca, her geçen yıl daha fazla öğrenciye ulaşmanın ve kurslara katılımın memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, emeği geçen hocalara teşekkür etti. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ise selamlama konuşmasında, Yaz Kur'an Kurslarında öğrenilen ve içselleştirilen bilgi ve ahlâk unsurlarının önemine değinerek, bu unsurların gençlerimizin vatanımıza hayırlı evlatlar olmalarının önemli adımlarından biri olduğunu belirtti. Kurumlar arası işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalardan ve bu yılki etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katkıda bulunan herkesi tebrik etti. Program, öğrencilerimizin şiir ve ilahi dinletileri, veli görüşleri ve Hz. Hatice Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu öğrencilerinden Fatıma Zehra Erken'in duygularımıza tercüman olan duasıyla sona erdi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü rehberliğinde öğrenciler, gönüllerince kadim oyunlar oynayarak pikniğin ve beraberliğin tadını çıkardı. Başta kıymetli Valimiz Dr. Turan Ergün olmak üzere, değerli protokol üyelerimize, hocalarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz. Gelecek yıl daha güçlü bir şekilde Yaz Kur'an Kurslarında buluşmak üzere.

Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası