Uşak’ta Manevî Danışmanlık Hizmeti Genişliyor

Uşak'ta Manevî Danışmanlık Hizmeti Genişliyor

Uşak'ta Manevî Danışmanlık Hizmeti Genişliyor

09 Ekim 2024 - 00:50

Öğrenciler İçin Manevî Destek Ağı Genişliyor: Yurtlar, Gençlik Merkezi ve Genç Gönüllülerle Birliktelik Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Mehmet Hacim, Latife Hanım ve Merkez Erkek KYK Yurtlarında yürütülen Manevî Danışmanlık faaliyetleri, öğrencilere kucaklayıcı ve birleştirici bir rol üstlenmeye devam ediyor.

Müftülüğümüzün öğrencilerin manevi ihtiyaçlarını karşılama ve onlara rehberlik etme çabası, bu yıl Yaren ve Merkez Kız KYK Yurtlarında da hizmet vermeye başlamasıyla daha da genişledi.

Manevî Danışmanlarımız, öğrencilerimizin dini sorularına cevap verirken aynı zamanda sosyal ve kişisel sorunlarında da onlara destek sunuyor.

Öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek amacıyla atölye çalışmaları düzenleniyor, kişisel gelişim konularında rehberlik sağlanıyor ve öğrencilerin kendi potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak için çalışmalar yapılıyor.

Bu yıl ayrıca genç gönüllüler tarafından yürütülen "Genç Gönüllü" ekipleri kuruldu. Genç Gönüllü ekipleri öğrencilere sosyal sorumluluk projelerinde yer alma fırsatı sunuyor, birliktelik ve dayanışmayı teşvik ediyor.

Bu ekipler, yurtlarda düzenlenen kültürel etkinliklere de katılım sağlayarak öğrenci topluluğunun bir araya gelmesini ve birlikte zaman geçirmesini destekliyor.

Müftülüğümüz, öğrencilere daha erişilebilir bir manevi destek ağı oluşturmayı hedefliyor. Bu kapsamda Manevî Danışmanlık Büroları öğrencilere açık ve herhangi bir sorun veya ihtiyaç duyduklarında danışmanlardan yardım alabilecekleri bir alan olarak hizmet veriyor.

Müftülüğümüz, öğrencilerin manevi ve sosyal gelişimlerini desteklemeye devam edeceğini ve onlara her konuda yardımcı olmayı hedeflediğini belirtti.

Tüm öğrenciler Manevî Danışmanlık bürolarına davetlidir ve atölye çalışmalarına ve Genç Gönüllü ekiplerine katılabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yalova'da Diyanet Işleri Başkan Yardımcımız Doç.dr. Burhan Işliyen "ailede Sorumluluk Bilinci" Konulu Konferansını Vermek üzere 11 Ekim Cuma Günü Ilimizi Teşrif Edecektir.
Yalova'da Diyanet Işleri Başkan Yardımcımız Doç.dr. Burhan...
Tunceli'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı
Tunceli'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı