Yozgat’ta Yağmur Duası Yapıldı

Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı

yozgat'ta yağmur duası yapıldı

04 Mayıs 2024 - 02:10

  Yozgat İl Müftülüğü tarafından "Sahrada Yağmur Duası Programı" düzenlendi.

Son zamanlarda yaşanan kuraklık nedeniyle ilimiz genelinde farklı yer ve zamanlarda yağmur duası yapılıyor. Geçtiğimiz Cuma namazı sonrası İl Müftümüz Sayın Ali Gülden Divanlı Mahallesinde yağmur duası etmişti.

  Merkez Topaç Köyü'nde ise bir yağmur duası daha gerçekleştirildi. Merkeze bağlı Topaç, Kale ve Musabeyli Boğazı Köylerinin ortaklığında yapılan duaya köy halkları yoğun katılım sağladı.

Topaç Köyü arazisinde sahrada yapılan yağmur duası öncesi konuşan İl Müftü Yardımcısı Sayın Mustafa Balcıoğlu “Kuraklık dönemlerinde yağmur yağması için yapılan duaya yağmur duası (istiska) denir. Duadan önce fakirlere sadaka verilmesi, herkesin günahlarından tövbe ve istiğfar etmesi, küs olanların barışması uygun olur. Yağmur duasına giderken mütevazı ve boynu bükük bir durumda olmak, ihtiyarları ve çocukları, yavrularıyla birlikte hayvanları da götürmek müstehaptır." dedi.

Yağmur duası, din görevlilerinin tilavet etiği Kur'an-ı Kerim ve tevbe istiğfar sonrası Müftü Yardımcısı Sayın Mustafa Balcıoğlu tarafından gerçekleştirildi. Rabbimiz yapılan duaları kabul buyursun


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet Işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Teşrifleri Ile Gerçekleşecek Olan Hafızlık Icazet Merasimimize, Bütün Kur'an Sevdalılarını Bekliyoruz.
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet...