Yozgat’de Eğitim Seminerleri Devam Ediyor.

Yozgat'de Eğitim Seminerleri Devam Ediyor.

eğitim seminerleri devam ediyor.

11 Mayıs 2024 - 02:10

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Yozgat’tan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Seminerleri’’ devam ediyor.
Merkez, Sorgun, Çekerek, Aydıncık, Kadışehri, Yerköy ilçelerimizden kutsal beldelere gidecek hacı adaylarına yönelik seminer veren İl Müftümüz Sayın Ali Gülden, bugün ise Boğazlıyan ilçesinde Sarıkaya, Çandır, Çayıralan  ilçelerimizden kutsal beldelere gidecek hacı adaylarına yönelik seminer verdi.
Boğazlıyan ilçe müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen seminere İl Müftümüz Sayın Ali Gülden, Boğazlıyan ilçe müftüsü Sayın Atıf Akşit, Sorgun İlçe Müftüsü Sayın İsa Yaykın, Hac Umre Şube Müdürü Sayın Yusuf Özel, İl Vaizi Atiye Avşar katıldı.

Hacı adayların yoğun ilgi gösterdiği seminer Kuran-ı Kerim  tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını Boğazlıyan İlçe Müftüsü Sayın Atıf Akşit gerçekleştirdi.

Akabinde Hac kuraları çıkmaları sebebiyle hacı adaylarını tebrik ettikten sonra İl Müftümüz Sayın Ali  Gülden, “Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci” konularında seminer verdi. Hac ibadetinin yapılışı ve haccın fıkhi boyutuna da değinen Gülden; Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerlerinin önemine değindi. İl Müftümüz sayın Ali Gülden “Hacca gidecek hacı adaylarımızın sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara gitmelerini, en güzel şekilde vazifelerini tamamlayıp mebrur bir hac ile yurda dönmelerini ve Haccın maneviyatının, kazanılan güzel ahlakın hayatımızın her anına etki etmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerinede yer veren Gülden, Rabbim yapacağınız ibadetlerinizi ve edeceğiniz dualarınızı kabul eylesin.’’ dedi.

Seminer sonrasında Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Remzi Bircan Hocamızın imzasıyla hac seminerine katılım belgesi hacı adaylarımıza takdim edildi.

Seminerde Şube Müdürü Sayın Yusuf Özel ‘’Hacda önemli hususlar ve Mekke Ziyaret yerleri’’ konularına değindikten Sonra Sorgun ilçe Müftümüz Sayın İsa Yaykın tarafından katılan hacı adaylarına  ‘’Uygulamalı Hac Eğitimi’’ verildi.

Seminere katılan bayanlara yönelik olarak da İl vaizi Atiye Avşar tarafından hacda kadın olmak ve kadınlara özel durumlar konusuyla ilgili kadın hacı adaylarını bilgilendirdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a...
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı