Yozgat’de Hafızlardan Hocalarına Anlamlı Veda

Yozgat'de Hafızlardan Hocalarına Anlamlı Veda

hafızlardan hocalarına anlamlı veda

13 Haziran 2024 - 02:09

İlimiz müftülüğüne bağlı İmran Yatılı Kız Kur’an kursu hafızları, 11 yıldır yöneticilik yapan kurs yöneticisi Mehtap Yalçıntaş’a veda programı düzenlendi. Yozgat Büyük Sinema ve Kültür Salonunda düzenlenen programa İl Müftümüz Sayın Ali Gülden, İl Müftü yardımcısı Sayın Mehmet Akif Karabulut, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Programın açılışında konuşan Gülden; “Hafız olmanın salih ve saliha evlat olmanın işaretlerinin birisi olduğunu söyledi. Gülden “Hafıza, muhafız da denilir. Çünkü hafız, Allah’ın kitabını koruyor. Hafız, Allah’ın güvenine mazhar olmuş kişidir. Yani Cenabı Hak, kelamını hafız kulunun kalbinde ve dilinde muhafaza ederek o kişiye verdiği kıymeti beyan ediyor.” dedi. Konuşmasının devamında Gülden, Alllah-u Teala’nın ahiret gününde taçlandıracağı insanlardan bazılarının da hafızların olduğunu hatırlatarak, Kur'an-ı Kerim'in emirleri doğrultusunda bir hayat sürmeyi temenni etti.” Hafız anne ve babalara da seslen Gülden: “HAFIZ ANNE BABASI OLMAK BİR AYRICALIKTIR” “Değerli anne ve babalar; sizlerin çocuklarınıza verebileceği en büyük hediye onların gönüllerine Kur’an-ı Kerimi yerleştirmektir, onları Kur’an-ı Kerim ile tanıştırmaktır. Özellikle hafız anne babası olmak bir ayrıcalıktır. Hafızların anne ve babaları cennette herkesi imrendirecek. Ziynetlerle süslenmiş taçlarla onurlandırılacaklar. Sizleri tebrik ediyorum” dedi. Başta öğrenciler ve aileleri olmak üzere hafız yetiştirmek için emeklerini esirgemeyen kurs hocalarına ve ailelerine teşekkür etti. Program Gülden’in kurs yöneticisi Mehtap Yalçıntaş’a plaket takdimi ile son buldu.

Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!