Yozgat’de Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Bilgilendirme...

Yozgat'de Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur'an Kursları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

vekaletle kurban ve yaz kur'an kursları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

25 Mayıs 2024 - 02:10

Vekaletle Kurban ve Yaz Kur'an Kursları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla İl Müftümüz Ali Gülden Başkanlığında ve Zekat Hizmetleri Dair Başkanı Sayın Turgut Erhan’ın katılımıyla Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, daire personeli, İmam- Hatib, Müezzin Kayyım ve Kuran Kursu Öğreticilerine yönelik program düzenlendi.

Programın açılış konuşmasında önceki yıllarda ilimizde sürdürülen vekaletle #kurban organizasyonu hakkında bilgi veren Gülden, Türkiye Diyanet Vakfımız 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu yapmaktadır. İslam coğrafyasında, dünya üzerinde din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın milletimizin gönül zenginliğinin ulaştırıldığı bir ibadettir kurban. Dolayısıyla vakfımızın bu çalışmayı yürütürken göstermiş olduğu bir çok hassasiyeti özellikle bu toplantılar vesilesiyle duyurmaya çalışıyoruz." dedi.

Yaz Kur’an kurslarının önemine de değinen Gülden, çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri gerektiğini belirterek, “Çocuklarımızın ellerinde Elif-ba cüzleri ve Kur’an-ı Kerimlerle camilere koştukları, kalplerinin Kur’an’ı öğrenme heyecanıyla attığı, İslam’ın güzelliklerinin yeşertildiği bir dönem olsun” dedi.

Akabinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Turgut Erhan;

“Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmalarına “Kurban ibadeti toplum içerisinde birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekişmesine katkı sağlar, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar” diyen Erhan, “Kontrol ve denetimden uzak olan, araştırılmadan vekaleti verilen her mali ibadet istismara açıktır.” dedi

Başkanlığımızın vekaletle kurban hizmetinin “Din İşleri Yüksek Kurulunun mütalaa, karar ve fetvaları, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün planlama ve koordinesi, Türkiye Diyanet Vakfının icrası ekseninde yürütüldüğünü belirten Erhan Türkiye Diyanet Vakfının dünya genelinde yapılan çalışmaları hakkında bilgi vererek konuşmasına devam etti.

Programın sonunda katılımlarından dolayı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Turgut Erhan’a teşekkür eden Gülden, hediye takdiminde bulundu


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası